Slot: 'Zijn exorbitante vraagprijs zal nu nog exorbitanter zijn'

Slot: 'Zijn exorbitante vraagprijs zal nu nog exorbitanter zijn'

04-08-2023 19:59 Laatste update: 20:18
24

Arne Slot heeft het belang van het langer vastleggen van Santiago Giménez toegelicht. De coach van Feyenoord is in ieder geval blij dat de spits heeft bijgetekend tot medio 2027. 

"Zekerheid dat je spelers blijven heb je nooit in de voetballerij, maar dat Santiago bijtekent, is wel een indicatie", aldus Slot voorafgaand aan het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV voor de camera van ESPN. "Er komt ook nog bij dat je nu meer geld voor hem kan vragen. Het is iets anders dan zekerheid. Het zegt vooral dat hij het enorm naar zijn zin heeft hier."

Feyenoord hoopt Giménez te behouden, echter beseft Slot dat het moeilijk zal zijn. "Wij waarderen hem namelijk enorm. Zo proberen we dat te laten blijken. Natuurlijk, Dennis te Kloese (technisch directeur, red.) neemt nog steeds zijn telefoon op als clubs bellen. Alleen het is een logisch gevolg dat zijn exorbitante vraagprijs nog exorbitanter zal zijn."

De Rotterdammers hebben de opvolger van Giménez al binnen: Ayase Ueda. "Hij is al spits gehaald, als optie zodra Santiago niet kan spelen of uit vorm is. Ook met oog op volgend seizoen, want als Giménez zo doorgaat, gaat hij een keer verkocht worden. Nu hebben we als Feyenoord onszelf eens de luxe verschaft dat we al naar de toekomst kunnen kijken en spelers alvast aantrekken", aldus Slot.