'PSV strikt Simons-opvolger: huur met optionele óf verplichte optie tot koop'

'PSV strikt Simons-opvolger: huur met optionele óf verplichte optie tot koop'

05-08-2023 10:48 Laatste update: 11:06
261

PSV gaat zich vrijwel zeker versterken met Malik Tillman. Dat meldt Sport1 uit Duitsland. Het Duits-Amerikaanse toptalent (21) komt op huurbasis over van Bayern München, waarschijnlijk mét optie tot koop.

PSV en Bayern München naderen een akkoord over een huurperiode en zijn ook in gesprek over een optie tot koop van meer dan tien miljoen euro. Het is nog onduidelijk of die optioneel of verplicht wordt. Tillman is er zelf al uit: hij wil naar Eindhoven. Ook Sheffield United, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg waren voor hem in de markt.

Wedden

Meer odds

Tillman wordt bij PSV de opvolger van Xavi Simons. Vorig seizoen speelde de aanvallende middenvelder op huurbasis bij Rangers FC. In Schotland was hij goed voor twaalf goals en vijf assists in 43 officiële wedstrijden. Ook stond hij een jaar geleden op het veld toen PSV door Rangers werd uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League.

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, bevestigde vrijdagavond voorafgaand aan de gewonnen Johan Cruijff Schaal dat PSV met Tillman bezig is. Rond is het nog niet, benadrukte hij. Tillman is viervoudig international van de Verenigde Staten. Eigenlijk wil PSV minder spelers gaan huren, maar voor het Bayern-talent wordt een uitzondering gemaakt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!