Kritiek op 'onbegrijpelijke' Teze: 'Er is iets wat gewoon niet klopt bij hem'

Kritiek op 'onbegrijpelijke' Teze: 'Er is iets wat gewoon niet klopt bij hem'

07-08-2023 21:59
80

Kenneth Perez kan niet begrijpen dat Jordan Teze nog geen basisspeler is bij PSV. De analist denkt dat dit zeker bij de verdediger zelf ligt, maar wat er dan precies misgaat is voor de oud-speler ook een raadsel.

"Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Teze nog niet die plek rechts in de verdediging heeft kunnen opeisen", vertelt een kritische Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij heeft dus nooit zo’n indruk gemaakt dat een trainer hem als rechter centrale verdediger altijd opstelt. Want hij heeft heel veel, dat ligt natuurlijk aan hem. Er zijn zo veel trainers die hem niet in de basis zetten, ondanks dat hij werd opgeroepen voor het Nederlands elftal."

Perez kan ook de vinger niet op de zere plek leggen wat betreft de mindere kanten van Teze. "Er is iets bij hem wat niet helemaal klopt. Daarom zijn ze natuurlijk ook op zoek naar een andere verdediger." Volgens Perez is André Ramalho ook niet de juiste kandidaat voor de plek in het hart van de defensie. "Dat kamikaze van hem de hele tijd, daar word je echt niet blij van."