Chileense berichtgeving: Ajax mikt op middenvelder van minder dan 1,5 miljoen

Chileense berichtgeving: Ajax mikt op middenvelder van minder dan 1,5 miljoen

08-08-2023 09:05 Laatste update: 10:05
122

Ajax heeft een oogje op Ignacio Saavedra. Dat meldt het Chileense PuntoSeguido. De verdedigende middenvelder moet minder dan anderhalf miljoen euro gaan kosten.

Er zou nog geen concreet contact zijn gelegd door de Amsterdammers, maar Saavedra is wel een optie in de Johan Cruijff Arena. De 24-jarige Chileen heeft nog een contract tot december 2023, waardoor zijn club Universidad Católica hem nu moet verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. Saavedra wil zelf nog een keer voor zijn kans gaan in Europa.

Saavedra speelt zijn hele leven al voor de Chileense club Universidad Católica. De rechtsbenige verdedigende middenvelder speelde ook al drie interlands voor Chili. Dit seizoen kwam hij tot 21 wedstrijden voor Universidad Católica. In totaal speelde hij 169 duels. Hij gaf daarin twee assists, maar scoorde nooit. De huidige marktwaarden van Saavedra wordt op 1,5 miljoen geschat, het bedrag dat Universidad Católica ongeveer wil hebben.

Na Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen zou Saavedra de derde aanwinst voor het middenveld kunnen worden. Edson Álvarez gaat in ieder geval voor dezelfde positie vertrekken. De Mexicaan tekent dinsdag zijn contract bij West Ham United.