Van Ginkel hekelt kunstgras na duel met Volendam: 'Eigenlijk competitievervalsing'

Van Ginkel hekelt kunstgras na duel met Volendam: 'Eigenlijk competitievervalsing'

11-08-2023 23:57
138

Marco van Ginkel werd bij zijn Eredivisie-rentree bij Vitesse vrijdag direct de matchwinner. De speler twijfelde echter of hij wel aan het duel, dat op kunstgras werd gespeeld, wilde beginnen. 

Van Ginkel meldde zich na afloop bij Voetbal International en liet zich negatief uit over kunstgras. "Ik vind kunstgras waardeloos en heb er ook niet meer op gespeeld sinds mijn knieblessures. Ik moet eerlijk zeggen dat dit kunstgras me meeviel, maar ieder kunstgrasveld is anders. Het is in mijn ogen gewoon competitievervalsing: kijk maar naar de punten die Volendam en Excelsior vorig seizoen haalden in thuiswedstrijden ten opzichte van de uitwedstrijden."

Wedden

Meer odds

In gesprek met ESPN sprak de speler over de lastige wedstrijd. Door een rode kaart voor Volendam wist Vitesse uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Ik vond ons een beetje passief. Vooral het hoge drukzetten, wat we veel hebben geoefend, lieten we na. De eerste helft hadden we het wel moeilijk. Uiteindelijk gaf Arcus hem heel goed voor, dus mooie goal. Misschien was dit een goede leerschool voor de eerste wedstrijd dat het beter moet. Drie punten pakken is echter wel een lekkere uitgangspositie."