Hamer mag na mislopen promotie alsnog Premier League in, PEC profiteert volop

Hamer mag na mislopen promotie alsnog Premier League in, PEC profiteert volop

12-08-2023 11:21 Laatste update: 11:59
50

Gustavo Hamer heeft zijn gedroomde overstap naar de Premier League te pakken. De middenvelder liep met Coventry City promotie naar het hoogste niveau op een haar na mis, maar hij maakt nu de overstap naar Sheffield United. Met de overstap is om en nabij de 17 miljoen euro gemoeid.

Hamer kende vorig seizoen een ijzersterk jaar voor Coventry City. De in Brazilië geboren Nederlander maakte elf doelpunten en gaf tien assists in 45 wedstrijden. Ook speelde Hamer een bloedstollende play-off-finale om promotie tegen Luton Town, maar dat duel werd op penalty’s verloren. Sheffield United promoveerde rechtstreeks, waardoor Hamer alsnog in de Premier League te bewonderen is komend seizoen. Hij tekent een contract tot 2027.

In Nederland doorliep Hamer een gedeelte van de jeugdopleiding bij Feyenoord. De middenvelder werd uitgeleend aan FC Dordrecht, maar na een goede huurperiode daar besloot hij toch te vertrekken uit Rotterdam. Feyenoord verkocht hem voor 300.000 euro aan PEC Zwolle. Daar speelde Hamer twee jaar voor hij in 2020 voor 1,5 miljoen de overstap maakte naar Coventry City. PEC krijgt door een doorverkooppercentage een bedrag van liefst drie miljoen euro voor de transfer van Hamer.