Einde van een tijdperk: Neymar verlaat Europa en tekent in Saudi-Arabië

Einde van een tijdperk: Neymar verlaat Europa en tekent in Saudi-Arabië

15-08-2023 18:34 Laatste update: 18:46
64

Al Hilal heeft de spectaculaire transfer van Neymar bevestigd. De 31-jarige Braziliaan laat Paris Saint-Germain na zes jaar achter zich en tekent voor twee seizoenen in Saudi-Arabië.

Neymar had aanvankelijk zijn zinnen gezet op een terugkeer bij FC Barcelona. Xavi vreesde echter voor een 'ingewikkelde integratie' in de Catalaanse kleedkamer, waarna Al Hilal toesloeg. De Saudische topclub betaalt bijna 100 miljoen euro, inclusief bonussen, aan PSG. Neymar kan in twee jaar tijd 160 tot 200 miljoen euro gaan verdienen.

Wedden

Meer odds

Bij Al Hilal gaat Neymar samenspelen met Kalidou Koulibaly, Ruben Néves, Sergej Milinkovic-Savic en Malcom, die eerder de stap vanuit Europa maakten. De sterspeler laat het Europese continent na tien jaar achter zich. In 2013 plukte FC Barcelona hem weg bij het Braziliaanse Santos. Vier jaar later verruilde hij Catalonië voor een recordbedrag van 222 miljoen euro voor PSG.

In Parijs moest Neymar aan de basis staan van de eerste Champions League-eindzege voor de club ooit. Daar is hij niet in geslaagd. Wel won Neymar vijf landstitels en drie keer de Coupe de France bij PSG. In totaal speelde hij 173 officiële wedstrijden voor PSG. Daarin scoorde hij 118 keer en gaf hij 77 assists.

PSG wilde af van Neymar, maar noemt hem bij de aankondiging van zijn vertrek een 'clublegende'. "Het is vreselijk moeilijk om afscheid te nemen", reageert voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. "De dag dat hij hier tekende, zal ik nooit vergeten. We hebben samen buitengewone momenten beleefd."