Flinke deceptie Ajax: blessure erger dan verwacht, Rulli tot winterstop buitenspel

Flinke deceptie Ajax: blessure erger dan verwacht, Rulli tot winterstop buitenspel

14-08-2023 13:03 Laatste update: 15:23
128

Een forse aderlating voor Ajax: Gerónimo Rulli is tot de winterstop uitgeschakeld, zo bevestigen de Amsterdammers op de officiële kanalen. De Argentijnse doelman liep in het duel met Heracles Almelo een schouderblessure op.

Aanvankelijk werd gedacht dat Rulli drie maanden uit de roulatie zou zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de keeper minimaal tot de winterstop niet inzetbaar is. Dat betekent dat Rulli dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Ajax laat weten dat Rulli onder het mes moet en daarna maanden zal moeten revalideren.

Rulli kwam tegen Heracles in botsing met spits Jizz Hornkamp. Hij moest per brancard van het veld gedragen worden en direct werd gevreesd voor een ernstige blessure. Die vrees is maandag werkelijkheid geworden. 

Jay Gorter verving Rulli afgelopen zaterdag. Hij zal samen met miljoenenaanwinst Diant Ramaj moeten strijden voor een plekje onder de lat. Gorter kwam in aanmerking voor een nieuwe verhuurperiode, maar zal in Amsterdam moeten blijven. Met Remko Pasveer beschikt trainer Maurice Steijn nog over drie keepers, al is Pasveer voorlopig ook nog geblesseerd.