Tillman overtuigt nog niet bij eerste minuten voor Jong PSV, Jong AZ start winnend

14-08-2023 22:07
59

Jong PSV en Jong AZ zijn de Keuken Kampioen Divisie met een overwinning begonnen. De Alkmaarders wonnen in eigen huis van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Jong PSV pakte met debutant Malik Tillman de winst tegen Telstar. Beide wedstrijden eindigden in 1-0.

Jong PSV - Telstar: 1-0
Bij de Eindhovenaren stond er een nieuw gezicht in de basis. Zomeraanwinst Tillman zat direct bij de selectie en mocht vanaf de aftrap beginnen tegen Telstar. De aanvallende middenvelder, die gehuurd wordt van Bayern München, kon echter nog geen indruk maken. Tillman werd dan ook in de rust gewisseld bij een stand van 0-0.

Na de onderbreking drukten de Eindhovenaren steeds meer door en dat resulteerde uiteindelijk toch in de goal. Aanvoerder Jason van Duiven maakte het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. De spits trainde in de voorbereiding mee met de hoofdmacht van PSV, maar de achttienjarige centrumaanvaller was nu weer belangrijk voor de beloften. Het bleef uiteindelijk bij 1-0, waardoor de Eindhovenaren goed beginnen aan de competitie.

Jong AZ - Jong FC Utrecht: 1-0
Bij de Alkmaarders keerde Maxim Dekker terug in de basis. De centrumverdediger komt normaal in aanmerking voor een plekje bij het eerste elftal, maar na zijn blessure mag hij eerst ritme op doen bij de beloften. Bij Jong FC Utrecht mocht zomeraankoop Adrian Blake vanaf de aftrap beginnen.

In de blessuretijd van de eerste helft brak de wedstrijd echt los door een goal van de zeventienjarige Jayden Addai. De aanvaller zat ook bij de selectie die vorig jaar de UEFA Youth League won bij AZ. In de slotfase kreeg Loek Postma van de Alkmaarders nog een rode kaart, maar dat bracht de zege uiteindelijk niet meer in gevaar. Jong AZ start de competitie met een minimale overwinning op de Domstedelingen.