Perez ziet 'geinige speler' bij PSV: 'Doet qua afronden denken aan Brobbey'

Perez ziet 'geinige speler' bij PSV: 'Doet qua afronden denken aan Brobbey'

22-08-2023 11:20 Laatste update: 11:35
64

Yorbe Vertessen is een 'geinige speler', vindt Kenneth Perez. De analist van ESPN krijgt maar moeilijk hoogte van grillige PSV'er, die afgelopen weekend tegen Vitesse (1-3) een goede indruk achterliet als vervanger van Noa Lang.

"Geinige speler is dat", zegt Perez bij ESPN over Vertessen. "Zijn niveau kan in één klap van de vierde klasse naar de Champions League gaan. Waarschijnlijk is hij op zijn best als hij zijn ogen dicht doet en gewoon schiet."

De Belgische aanvaller, die wordt begeerd door FC Kopenhagen en vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Union Sint-Gillis, heeft 'ongelooflijke wapens', vervolgt Perez. "Zijn snelheid... En hij gaat echt tekeer op het veld. Als hij alles bij elkaar weet te krijgen, wordt hij een speler van Champions League-niveau."

"Maar", voegt de Deen eraan toe, "hij zal nooit heel veel goals maken door zijn druistigheid. Ik wil hem niet tekort doen, Vertessen heeft echt kwaliteiten. Maar bij het afronden doet hij me denken aan Brian Brobbey." ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen biedt vervolgens zijn excusues aan. "Ik noemde hem een Ali Express-Noa Lang, dat moet ik ook niet doen."