FC Twente haalt zich Turkse woede op de hals met omstreden Fenerbahçe-logo

FC Twente haalt zich Turkse woede op de hals met omstreden Fenerbahçe-logo

22-08-2023 11:05 Laatste update: 11:30
250

FC Twente heeft onbedoeld kwaad bloed gezet in Turkije. Voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe in de play-offs van de Conference League hebben de Enschedeërs volgens rivaliserende clubs uit Istanbul het verkeerde clublogo gebruikt.

Twente is zich van geen kwaad bewust, aldus TC/Tubantia, maar het leed is al geschied: supporters van Galatasaray - de aartsrivaal van Fenerbahçe - beklagen zich op social media over het Fener-logo dat wordt gebruikt op de officiële website van Twente.

Wedden

Meer odds

Dat zit zo: in het Turkse voetbal wordt al jaren gesteggeld over het aantal kampioenschappen van Fenerbahçe. Alle titels vóór 1950 worden niet meegerekend door de voetbalbond, waardoor Galatasaray officieel de recordkampioen is. Fenerbahçe is het daar niet mee eens en draagt dan ook een clublogo uit met vijf sterren.

Van de Turkse bond en de UEFA mag Fenerbahçe op het officiële shirt geen vijf sterren dragen. Toch deelde Twente, zonder enige bijbedoeling, op de clubsite een Fenerbahçe-logo zoals de Conference League-tegenstander het zelf graag ziet. En dat is tegen het zere been van rivaliserende supporters. 'FC Twente laat weten zich niet te willen mengen in een interne Turkse discussie', aldus Tubantia.

FC Twente speelt donderdagavond de eerste wedstrijd tegen Fenerbahçe in de play-offs van de Conference League. Een week later is de return in de Grolsch Veste.