'Neres staat voor Benfica-exit: zéér opvallende transfer lijkt in de maak'

'Neres staat voor Benfica-exit: zéér opvallende transfer lijkt in de maak'

22-08-2023 12:42 Laatste update: 13:55
157

David Neres is op weg naar de uitgang bij Benfica, melden Portugese media. De Braziliaanse aanvaller is ontevreden met zijn rol onder trainer Roger Schmidt en verkast mogelijk naar Zenit Sint-Petersburg.

Neres wil Benfica in de laatste weken van de transferperiode verlaten, nu hij niet meer kan rekenen op een basisplaats. Goedkoop zal de 26-jarige Braziliaan niet zijn: in zijn contract, dat nog vier jaar doorloopt, staat een minimale afkoopsom van honderd miljoen euro.

Om hem los te kunnen weken, zal Benfica niet dat bedrag vragen. Het geïnteresseerde Zenit Sint-Petersburg zou wél bereid zijn veertig miljoen euro op tafel te leggen. Een transfer naar Rusland zou hoogst opmerkelijk zijn, omdat Neres anderhalf jaar geleden halsoverkop vertrok bij Shakhtar Donetsk na de Russische inval.

Neres was een belangrijke speler voor Benfica en tekende vorig jaar voor twaalf doelpunten en vijftien assists in 48 wedstrijden. De komst van Ángel Di Maria heeft zijn speelkansen echter geen goed gedaan. In de eerste twee competitiewedstrijden was de oud-Ajacied slechts invaller.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!