'Ajax en FC Porto zijn eruit: huurdeal met mogelijk verplichte optie tot koop'

'Ajax en FC Porto zijn eruit: huurdeal met mogelijk verplichte optie tot koop'

24-08-2023 11:34 Laatste update: 11:43
97

De kogel is door de kerk: Jorge Sánchez verlaat Ajax en verkast naar FC Porto. Transfergoeroe Fabrizio Romano maakt donderdag melding dat er een volledig akkoord is bereikt.

Na een jaar trekt Sánchez de deur in Amsterdam alweer achter zich dicht. Porto neemt de 25-jarige rechtsback op huurbasis over van Ajax. Ajax en Porto hebben - onder bepaalde voorwaarden - een verplichte koopoptie opgenomen in het huurcontract. De Portugezen moeten Sánchez volgende zomer definitief inlijven als de Mexicaan minimaal vijftien wedstrijden heeft gespeeld. In dat geval ontvangt Ajax vier miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Sánchez heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2026. Vorig jaar werd hij voor vijf miljoen euro overgenomen van CF América. Mocht de koopoptie gelicht worden door Porto, lijden de Amsterdammers één miljoen euro verlies. 

In Amsterdam heeft Sánchez, die onlangs op de Gold Cup basisspeler was bij de ploeg van Mexico, geen moment kunnen overtuigen. Hij pendelde tussen basis en bank en verloor aan het einde van vorig seizoen zijn plek definitief. Sánchez speelde 26 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij drie keer en was hij driemaal aangever.