Gullit en Van Basten prijzen 'rasvoetballer': 'Ajax zonder hem droge gehaktbal'

Gullit en Van Basten: 'Hij voegt jus toe, anders is Ajax een droge gehaktbal'

24 augustus om 23:15

Mohammed Kudus is nog niet officieel vertrokken bij Ajax, maar Marco van Basten en Ruud Gullit missen hem nu al. Zonder de Ghanese smaakmaker is de ploeg van Maurice Steijn 'een gehaktbal zonder jus', klinkt het.

"Hij zorgt ervoor dat er iets gebeurt", zegt Gullit bij Ziggo Sport over Kudus. "Het is een geweldige speler. Hij is altijd bezig en de goals die hij maakt zijn ook echt goed. Het is jammer dat zo'n speler vertrekt."

Kudus 'durft te voetballen', ziet Gullit. "Hij zorgt ervoor dat je kunt doorvoetballen en heeft de dreiging naar voren, waardoor je ruimte voor anderen creëert. Dat zijn de spelers die je nodig hebt. Hij voegt jus toe, anders is Ajax een droge gehaktbal."

Van Basten vindt het 'onzin' dat Ajax bij een bod van 45 tot 50 miljoen euro meewerkt aan een vertrek van Kudus. "Het lijkt mij dat de seizoenkaarthouders in de Arena naar zo'n jongen willen kijken. Ik vind hem echt de beste bij Ajax. Hij lijkt soms wel erg zeker van zichzelf, maar het is een rasvoetballer."

Tekst gaat verder onder tweet

Gorter blinkt ook uit
Gullit is ook positief over Jay Gorter, die Ajax tegen Ludogorets (1-4 zege) meerdere keren op de been hield met knappe reddingen. "Leuk voor die jongen. Hij heeft moeilijke jaren gehad, maar het is geweldig hoe hij die ballen pakt. Ik geef hem een dikke 8. Laat hem lekker spelen."