Kieft ziet problemen: 'Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is'

Kieft ziet problemen: 'Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is'

28-08-2023 20:45
50

Wesley Sneijder is uiterst kritisch op FC Utrecht. De Oranje-recordinternational haalde eind vorig seizoen al uit naar een 'sekte' binnen de club en ziet dat er nog weinig veranderd is.

Utrecht verloor tot dusver alle wedstrijden en scoorde nog geen enkele keer. "Als je gaat analyseren: je haalt een spits die pinchhitter is en je hebt geen zijkanten. Dan wordt het lastig", begint Sneijder bij Veronica Offside. "Dat is kapitaalvernietiging. Alles blijft binnen dat kliekje", doelt Sneijder op diezelfde 'sekte' binnen het bestuur. "Ze hadden één buitenkansje. Helaas voor Utrecht is die weg", doelt hij op Tasos Douvikas.

De seizoensstart in de Domstad is uitermate zwak. "Dan zal je moeten beseffen dat iets niet goed gaat. Dan moet je iets veranderen. Wat? Alles, een schoonmaak houden", is Sneijder stellig. "Ik vind het zonde voor Frans van Seumeren. Ik ken hem goed, hij stopt zijn hele ziel en zaligheid erin."

Wim Kieft constateert dat Utrecht ook met de nodige problemen kampt. De voormalig spits wijst naar trainer Michael Silberbauer. "Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is, na drie wedstrijden. Dat zie je aan de vertwijfeling, aan hoe die erbij zit op de bank. Er ontstaat daar een enorme druk omdat het verwachtingspatroon zo hoog is."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: