'Advocaat uitermate geschikt voor FC Utrecht, hij loopt al warm rond de tafel'

'Advocaat uitermate geschikt voor FC Utrecht, hij loopt al warm rond de tafel'

29-08-2023 11:20
79

Johan Derksen zou het wel weten: Dick Advocaat moet de ontslagen Michael Silberbauer opvolgen als trainer van FC Utrecht. Maandagavond leek de 75-jarige Hagenaar de deur al op een kier te zetten.

"Ik vind het nog steeds heel leuk en ik ben nog altijd fit", liet Advocaat zich ontvallen bij Rondo. Hij voegde eraan toe dat hij best openstaat voor een nieuwe club in Nederland of België. "Advocaat zou uitermate geschikt zijn voor FC Utrecht", zegt Derksen bij Vandaag Inside.

Wedden

Meer odds

Advocaat ziet een terugkeer in Utrecht zelf ook wel zitten, denkt Derksen. "Dick loopt al warm rond de keukentafel. Als Frans van Seumeren (grootaandeelhouder, red.) hem belt met de boodschap: Dick, ik zit in de problemen, dan staat hij er morgen."

FC Utrecht zette dinsdagochtend Silberbauer op straat na de dramatische seizoenstart in de Eredivisie. De Domstedelingen bungelen onderaan de ranglijst met nul punten en nul gemaakte doelpunten. Assistent-trainer Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar.

Advocaat was in 2018 en 2019 al eens trainer van FC Utrecht. Vorig jaar liep hij er nog regelmatig rond als adviseur van interim-trainer Rick Kruys.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: