De Jong sluit terugkeer bij Oranje niet uit: 'Koeman kan me altijd bellen'

De Jong sluit terugkeer bij Oranje niet uit: 'Koeman kan me altijd bellen'

30-08-2023 23:29 Laatste update: 23:36
36

Luuk de Jong maakte eerder dit jaar nog bekend te stoppen als international van het Nederlands elftal, maar kort na afloop van PSV -Rangers FC (5-1) zette de spits de deur naar een Oranje-terugkeer toch weer op een kleine kier. Bondscoach Ronald Koeman mag in ieder geval altijd bellen.

PSV plaatste zich woensdagavond in eigen huis op zeer overtuigende wijze voor de groepsfase van de Champions League. De Jong was in het heenduel in Schotland al trefzeker, en tekende in het Philips Stadion voor de 3-1. De spits wordt na afloop voor de camera bij RTL 7 gevraagd of Koeman hem uit zijn interlandpensioen kan halen. "Hij kan me altijd bellen en we kunnen altijd over dingen praten. Ik heb daar zeker een bewuste keuze in gemaakt, maar zeg nooit nooit natuurlijk", aldus De Jong. 

"Het blijft voetbal", vervolgt de 39-voudig international. "Ik heb om bewuste redenen daarvoor gekozen. Maar wat ik zeg: ik heb goed contact met Koeman dus we kunnen altijd even een kopje koffie drinken en over dingen praten met elkaar." 

Tijdens het interview is de euforie duidelijk merkbaar bij De Jong, die zich binnenkort met PSV mag gaan melden in de CL-groepsfase. "Ja, dit was wel waar iedereen zo naar snakte. De fans, het team, de hele club eigenlijk, iedereen snakte er ook echt naar. Als je het dan op zo’n dominante, goede manier flikt, dan is dat heerlijk natuurlijk."