'FC Utrecht heeft naast Jans nóg twee grote namen op het verlanglijstje'

'FC Utrecht heeft naast Jans nóg twee grote namen op het verlanglijstje'

01-09-2023 09:20 Laatste update: 09:22
106

Naast Ron Jans staan ook Jaap Stam en Fred Rutten op het verlanglijstje van FC Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. De Domstedelingen zijn na het ontslag van Michael Silberbauer op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

De krant schrijft dat Michael Silberbauer een 'grote naam' wil aanstellen, zo bleek uit de overleggen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden tussen de directie, aandeelhouders en raad van commissarissen. FC Utrecht is op zoek naar een trainer voor de lange termijn. Het aanstellen van de relatief onervaren Silberbauer wordt binnen de club als mislukking beschouwd, waardoor de Domstedelingen een ervaren trainer in huis willen halen. 

Het is bekend dat Jans open staat voor een nieuw avontuur. Wel lijkt het erop dat FC Utrecht met een goed verhaal moet komen, aangezien hij niet zomaar aan een nieuwe uitdaging begint. De kans dat Rutten dit seizoen aan het roer zal staan bij de club is onwaarschijnlijker. De oefenmeester heeft meermaals aangegeven liever naar Engeland te willen gaan. Als trainer heeft Stam het nog niet waar kunnen maken. Als voetballer daarentegen wel. Zo kwam hij uit voor onder anderen PSV, Ajax, Lazio Roma, AC Milan en Manchester United.

Mochten Jans, Rutten en Stam de baan weigeren, gaat FC Utrecht op zoek naar een andere kandidaat. Komende zondag in het thuisduel met Feyenoord zit Rob Penders als hoofdtrainer op de bank.