Huiberts kijkt terug op drukke zomer: 'Ja, dat is extreem'

Huiberts kijkt terug op drukke zomer: 'Ja, dat is extreem'

02-09-2023 09:45 Laatste update: 10:00
145

AZ-directeur Max Huiberts kijkt terug op een drukke zomer. Onder meer Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos, Tijjani Reijnders, Jesper Karlsson en Milos Kerkez vertrokken uit het AFAS Stadion.

In gesprek met het Noordhollands Dagblad legt Huiberts uit dat hij vaak genoeg 'je hebt een contract, je blijft bij AZ' tegen spelers zegt. "Dat zeggen we ook vaak genoeg. Ook deze transferwindow. Wij kijken heel goed naar wat we achter de hand hebben op een positie. Kijk naar Hatzidiakos en Beukema. Die lieten we allebei gaan, maar jonge jongens als Wouter Goes en Maxim Dekker lieten vorig seizoen goede dingen zien. We kijken naar de potentie van spelers. En we denken dat Penetra, Goes en Dekker minstens zo veel potentie hebben als de spelers die we laten gaan."

Volgens Huiberts was er deze transferperiode interesse voor iedere speler van AZ. "Nee, niet bij wijze van spreken; voor élke speler klopten clubs aan. De ene club was concreter dan de andere en het waren niet allemaal clubs uit een topcompetitie, maar ze kwamen wel. Ja, dat is extreem. Het geeft aan wat het gevolg is van een Europees seizoen zoals wij dat meemaakten."

Pas na de wedstrijd tegen SK Brann mocht Hatzidiakos AZ verlaten. Karlsson mocht vorige week al vertrekken. "Jesper kampte met een lichte blessure en de verwachting was dat hij niet meer zou spelen tegen Brann. Met Jesper hadden we afgesproken dat dit de zomer zou worden waarin hij weg mocht. Dat wisten we, daar hebben we op ingespeeld met het aantrekken van Ruben van Bommel en het doorschuiven van Ernest Poku. Bovendien hebben we met Myron van Brederode een goede optie op links en haalden we met Ibrahim Sadiq nog een aanvallende versterking. Als je nu kijkt naar onze selectie, denk ik dat we er in de breedte beter op staan dan vorig seizoen."

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: