Reijnders en Milan verzieken Lukaku-debuut, zeperd voor Malen en Dortmund

Reijnders en Milan verzieken Lukaku-debuut, zeperd voor Malen en Dortmund

01-09-2023 22:48 Laatste update: 22:59
18

AC Milan heeft de uitstekende seizoensstart vrijdagavond van een passend vervolg voorzien. Met Tijjani Reijnders in de basis werd er uit bij AS Roma gewonnen. Bij de Romeinen maakte Romelu Lukaku zijn debuut. Minder succes was er voor Donyell Malen, die met Borussia Dortmund niet langs promovendus Heidenheim kwam. 

AS Roma - AC Milan
AC Milan heeft de uitstekende seizoensstart een passend gevolg gegeven. Na de eerdere zeges op Bologna (0-2) en Torino (4-1) werd er ook gewonnen bij Roma. Olivier Giroud nam al na negen minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekening. De Fransman schoot raak vanaf de strafschopstip. Na 48 minuten spelen tekende Rafael Leão voor de 0-2. Milan moest na ruim een uur (rode kaart voor Fikayo Tomori) verder met tien man. Roma kwam nog tot 1-2 via Leonardo Spinazzola, maar een comeback bleef uit. 

Borussia Dortmund - Heidenheim
Waar Reinders een succesvolle avond beleefde, geldt dat niet voor landgenoot Malen. Julian Brandt en Emre Can zorgden nog voor een vroege 2-0 voorsprong, maar in het laatste halfuur ging het mis tegen Heidenheim. Eren Dinkci zorgde in de 61e minuut voor de 1-1, waarna Tim Kleindienst vanaf de stip voor de verrassende 2-2 zorgde.