Mislintat ziet 'goede jongen' uit gratie raken bij Ajax: 'Hoeft van mij niet weg'

Mislintat ziet 'goede jongen' uit gratie raken bij Ajax: 'Hoeft van mij niet weg'

03-09-2023 23:45 Laatste update: 04-09-2023 06:36
86

Sven Mislintat vindt Owen Wijndal 'een prima jongen', maar begrijpt dat de linksback moeite heeft met zijn nieuwe rol. Ook vertelt Mislintat over de afgeketste transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax.

Door de komst van Gaston Avila en Borna Sosa is Wijndal nu de derde of vierde linksback van Ajax. "De komst van Sosa heeft voor onze andere linksbacks natuurlijk wel iets veranderd, vooral voor Owen Wijndal is het moeilijk", laat Mislintat optekenen door Voetbal International. "Anass Salah-Eddine kan namelijk ook nog op andere posities spelen en is een paar jaartjes jonger. Owen is een goede jongen, een prima linksback, maar het is een feit dat er nu veel concurrentie is. Van mij hoeft hij niet weg, maar ik begrijp dat hij moeite heeft met de situatie."

Later zegt de Ajax-directeur dat hij 'altijd openstaat voor andere meningen'. Ook legt hij uit dat Menno Geelen de knopen doorhakt op commercieel gebied en dat Susan Lenderink de financiële touwtjes in handen heeft. Daardoor komt Mislintat uit op de afgeketste transfer van Spertsyan. "In de situatie van het eventuele aantrekken van Eduard Spertsyan hebben we uiteindelijk besloten om er niet voor te gaan. Wie het precies wel wilde en wie niet is niet belangrijk, want we hebben als Ajax uiteindelijk een keuze gemaakt. Dat is hoe je samenwerkt."