Forse kritiek op Ajax: 'Ik heb ze nog nooit zo slecht gezien, Ajax-onwaardig'

Forse kritiek op Ajax: 'Ik heb ze nog nooit zo slecht gezien, Ajax-onwaardig'

04-09-2023 14:12
175

René en Willy van de Kerkhof denken niet dat Ajax het PSV dit seizoen lastig kan maken in de titelstrijd. De PSV-coryfeeën hebben veel vertrouwen in de selectie van Peter Bosz.

PSV won afgelopen weekend eenvoudig bij RKC Waalwijk (0-4). "De eerste helft speelde PSV wel wat minder, maar na rust ging het stukken beter", oordeelt René van de Kerkhof bij Omroep Brabant. "Ik kan eigenlijk niemand opnoemen bij PSV die slecht speelde." De voormalig Oranje-international krijgt bijval van zijn broer. "En met Lozano erbij heeft Bosz een mooi luxeprobleem op de vleugel."

Waar PSV zonder moeite zegevierde, morste Ajax punten bij Fortuna Sittard (0-0). Willy van de Kerkhof zat op de tribune. "Het was niet best, maar Ajax komt er straks toch wel weer aan. Er waren wel fases dat Ajax best sterk was", zegt hij. Broer René weet niet wat hij hoort. "Ik heb echt geen idee over welke fases jij het dan hebt. Die waren er bij mij dan zeker uitgeknipt. Ik heb Ajax nog nooit zo slecht gezien, dit was echt Ajax-onwaardig."

"Ajax is dit jaar geen concurrent voor PSV", luidt de conclusie van de broers, die denken dat de Eindhovenaren een mooi seizoen tegemoet gaan. "In de jaren '80 werd PSV een paar jaar na elkaar kampioen, dat zou nu weer kunnen gebeuren. Dit is een elftal voor de toekomst."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: