'Zware ruzie Mislintat en Ajax-scouts, Deense scout trekt handen af van transfer'

'Zware ruzie Mislintat en Ajax-scouts, Deense scout trekt handen af van transfer'

05-09-2023 07:13 Laatste update: 08:38
328

Het botert nog niet tussen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en de scoutingsafdeling van Ajax. Volgens Wilfred Genee ontstond er vrijdag een zware ruzie tussen de Duitser en zijn scouts.

"Ik hoorde dat er vrijdag nogal een zware discussie is geweest tussen Mislintat en de scouting, die het niet echt met elkaar eens zijn", vertelt de presentator bij Veronica Offside. "Dat is een zware ruzie geweest. Daarin heeft Maurits Hendriks (Chief Sports Officer, red.) duidelijk de kant gekozen van Mislintat. En Mislintat is ook een beetje aangesteld door Hendriks."

Genee laat ook weten dat hij een onderonsje had met Georgette Schlick, lid van de raad van commissarissen van Ajax. "Ik vroeg of ze een beetje tevreden was met wat er allemaal gebeurt rondom de aankopen. 'Daar gaan we niet over als Raad van Commissarissen', zei ze. Ik reageerde: 'Daar heb je toch wel een gevoel bij?' Dat hadden ze niet echt."

Ook Kenneth Perez weet dat Mislintat tijdens de transferperiode voorbij is gegaan aan de scouting. De Deense analist komt bij Voetbalpraat met een anekdote over landgenoot Anton Gaaei, die voor 4,5 miljoen euro overkwam van Viborg FF. "Dat is wel een mooi verhaal. De Deense Ajax-scout belt echt iedereen op om te zeggen dat hij niets met de transfer van Gaaei te maken heeft, haha."

"Hij wordt er namelijk door de mensen in de voetbalwereld op aangekeken", vervolgt Perez. "Mensen vragen zich af: hoezo heb je hém aangeboden bij Ajax?! Maar hij zegt dus dat hij er niets mee te maken heeft. Dat zegt wel iets over het beleid. De scout die dus de vinger op de pols heeft en alle spelers volgt gewoon wordt gepasseerd."