AD: Utrecht maakt binnen 24 uur komst van opvolger Silberbauer wereldkundig

AD: Utrecht maakt binnen 24 uur komst van opvolger Silberbauer wereldkundig

06-09-2023 08:47 Laatste update: 09:02
138

FC Utrecht gaat binnen 24 uur de komst van Ron Jans wereldkundig maken. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De coach die vorig jaar nog bij FC Twente aan het roer stond, moet nu FC Utrecht weer naar de subtop leiden.

De komst van Jans bij FC Utrecht is ook enigszins opmerkelijk te noemen. De trainer wilde deze zomer nog tijdelijk stoppen om zo van andere zaken in het leven te kunnen genieten. Daardoor nam hij na afgelopen seizoen afscheid van FC Twente. Zijn sabbatical blijft dus beperkt tot een aantal maanden. Deze zomer werd zijn naam ook genoemd bij Ajax en PSV, maar die clubs werden niet concreet.

Bij FC Twente werkte Jans erg goed samen met toenmalig technisch directeur Jan Streuer. Ook de beleidsbepaler gaf het stokje over deze zomer en hij denkt dat zijn voormalige collega het zonder twijfel goed gaat doen in Utrecht. "Ron verstaat de kunst om van een groep spelers een team te maken. Dat gaat hij bij FC Utrecht ook weer voor elkaar krijgen, daar ben ik heilig van overtuigd."

FC Utrecht ontsloeg onlangs trainer Michael Silberbauer na tegenvallende resultaten. Na nul goals en nul punten uit drie wedstrijden zat het er voor de Deen op in de Domstad. Utrecht staat op dit moment zestiende in de Eredivisie.