Koeman blikt vooruit: 'Iedereen beseft hoe belangrijk deze week is'

Koeman blikt vooruit: 'Iedereen beseft hoe belangrijk deze week is'

06-09-2023 15:11 Laatste update: 07-09-2023 14:10
34

Ronald Koeman heeft op de persconferentie van woensdag vooruitgeblikt op het EK-kwalificatieduel met Griekenland. Volgens de bondscoach is er werk aan de winkel bij het Nederlands elftal. 

"Beter druk zetten op tegenstander", aldus Koeman. "Een aantal spelprincipes als we opbouwen moeten beter. In de Nations League hebben we geprobeerd met een verdediger voor de defensie te spelen, waardoor je vier man op het middenveld hebt. Dat proberen we te ontwikkelen en te verbeteren met beelden en trainingen. De spelers hebben een ongelooflijk zwaar programma en het is kort dag. We moeten zorgen voor minder goals tegen en betere communicatie."

De oefenmeester geeft aan dat Griekenland een 'hecht collectief' is. "Het is echt een team. Ze kunnen goed verdedigen. Op de zijkanten hebben ze veel snelheid. Met een geweldige nummer 10, de aanvoerder, een linkspoot", doelde hij op Anastasios Bakasetas van het Turkse Trabzonspor.

Koeman heeft alle vertrouwen in zijn elftal. "Volgens mij heb ik best wel geroepen alle vertrouwen te hebben in een goede afloop. Voor de Nations League ook wel tegen Kroatië. Tegen Frankrijk was dat minder, mede door blessures en zieken. Door wat we gedaan hebben en met beelden en gesprekken, heb ik absoluut het gevoel dat iedereen beseft hoe belangrijk deze week is."