Hart PSV-fans gaat sneller kloppen: Eindhovenaren eenmalig met Philips op borst

Hart PSV-fans gaat sneller kloppen: Eindhovenaren eenmalig met Philips op borst

08-09-2023 15:55
203

PSV gaat eenmalig weer met de bekende sponsor Philips op de borst spelen. Zaterdag 16 september zal vanwege het jubileum de naamgever van de club en het stadion weer eenmalig op de borst te zien zijn. Philips was tussen 1983 en 2016 op het shirt van PSV te zien.

Na 2016 wilden PSV en Philips de samenwerking minder groot maken, waardoor de naam van de borst verdween. Energiedirect.nl en Metropoolregio Brainport werden daarna de shirtsponsoren van de Eindhovenaren. Philips is nog wel altijd naamgever van de club en het stadion en het bedrijf heeft een commerciële regio in de thuishaven van de bekerwinnaar van vorig seizoen.

De huidige sponsoren gingen er allemaal mee akkoord dat Philips eenmalig op de borst zou prijken. Het shirt wordt dus gedragen tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC en de enkele tenues die beschikbaar waren, werden meteen uitverkocht. De sponsoring van Philips is ter ere van het 110-jarig bestaan van de club en omdat PSV en Philips in het Guinness World Book of Records komen. Hun samenwerking als sponsor is namelijk de langste bij een voetbalclub.