Van Seumeren over aanval op top-3 met FC Utrecht: 'Iets te enthousiast in geweest'

Van Seumeren over aanval op top-3 met FC Utrecht: 'Iets te enthousiast in geweest'

09-09-2023 07:40 Laatste update: 07:49
149

Frans van Seumeren vindt dat hij iets te voorbarig is geweest toen hij een aantal jaar terug de ambitie uitsprak om met FC Utrecht de top-3 aan te vallen. De clubeigenaar, die in een interview met het Algemeen Dagblad pal achter de bekritiseerde technisch directeur Jordy Zuidam gaat staan, hoopt zich de komende jaren met de Domstedelingen wel structureel te kunnen melden in de top-5. 

Utrecht is zeer matig aan het nieuwe seizoen begonnen. Na drie nederlagen zonder treffer moest Michael Silberbauer de biezen pakken. Het leverde de club het predicaat 'trainerskerkhof' op. "Ik stoor me enorm aan die verhalen waarin FC Utrecht wordt afgeschilderd als club waar aanhoudend trainers worden ontslagen. Kwalijk en populistisch is het. Je stimuleert het vergif op social media ermee, door dat steeds op te schrijven. Hoeveel van die acht trainers zijn nu daadwerkelijk ontslagen?", aldus de 73-jarige clubbaas. 

Ook de selectie van Utrecht kan de laatste rekenen op kritiek. Het zorgde ervoor dat Zuidam sindsdien onder een vergrootglas ligt. Bij Van Seumeren bestaan er geen twijfels over de td. "Niet bij mij. Sterker: ik vind Jordy de beste technisch directeur die FC Utrecht ooit heeft gehad. Ik ken geen betere onderhandelaar dan hij. Mede dankzij zijn transferbeleid, waarin hij jaarlijks minimaal twaalf miljoen euro voor de club verdient, lijken we dit seizoen zelfs zwarte cijfers te schrijven. Dat heb ik hier in al die jaren welgeteld één keer meegemaakt. Zo lang ik aan FC Utrecht verbonden ben, zit Jordy hier. Ik ben trots op hem en beschouw hem als mijn zoon."

Voorlopig moet Utrecht het doen met de zestiende plaats op de ranglijst. Een echte aanval op de top-3 lijkt daarmee verder weg dan ooit. "Met die uitspraak ben ik iets te enthousiast in geweest, vrees ik. Weet je, een stabiele top vijf-club worden is gewoon realistisch. En dan zal iedereen wel weer lachen, maar ze doen maar. Ik geloof er heilig in. Man, het is zo typisch Nederlands allemaal, dat niet met je kop boven het maaiveld mogen uitsteken. Ik heb bedrijven over de hele wereld, kom geregeld in Amerika. Daar wordt het toegejuicht wanneer je risico’s neemt. Daar ben je een held wanneer je failliet bent gegaan, juist omdat je het gedurfd hebt om te ondernemen. Hier gaat je kop eraf als je ambitieus bent."