PSV-talent broodnuchter: 'Elke goede middenvelder lijkt tegenwoordig op Frenkie'

PSV-talent broodnuchter: 'Elke goede middenvelder lijkt tegenwoordig op Frenkie'

16 september - 13:52
37

Tygo Land wordt bedolven onder complimenten vanuit PSV, maar het zeventienjarige talent laat zich er niet door afleiden. De middenvelder maakte deze zomer zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren, maar naast zijn schoenen lopen zal je hem niet snel zien doen.

Bij PSV wordt Land zelfs al eens vergeleken met Frenkie de Jong, maar ook dat doet hem niet veel. "Heel eervol hoor, maar tegenwoordig wordt elke middenvelder die een beetje kan voetballen, vergeleken met Frenkie. Bij mij gaan dat soort dingen het ene oor in en het andere oor uit. Ik wil mezelf zijn en als mezelf naar buiten komen", vertelt de middenvelder in gesprek met het Eindhovens Dagblad

In het duel tussen PSV en FC Utrecht mocht Land voor het eerst invallen in de hoofdmacht. Na dat optreden begon de lofzang voor het zeventienjarige talent en die complimenten doen hem stiekem toch wel iets. "Het zegt wel iets als mensen je goed vinden. Dat is leuker om te horen dan als het niet zo is. Maar uiteindelijk gaat het om de dingen die de coaches aangeven en hoe ik mezelf voel en of ik tevreden ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s