Dumfries en De Vrij maken gehakt van Reijnders en winnen Milanese Derby

16-09-2023 19:52
16

Het Internazionale van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op AC Milan. In de beladen Derby della Madonnina werd Henrikh Mkhitaryan de grote man.

Naast alle sentimenten stond de koppositie in de Serie A ook op het spel bij de derby tussen Inter en AC Milan. Bij I Nerazzurri begon Dumfries in de basis en kwam De Vrij later als invaller binnen de lijnen. Bij Milan deed Reijnders 77 minuten mee. Al vroeg in de wedstrijd kwam Inter op voorsprong: Mkhitaryan toucheerde een schot van Federico Dimarco, waardoor doelman Mike Maignan kansloos was.

Bij rust stond het echter 2-0, doordat Marcus Thuram ook trefzeker was in het eerste bedrijf. Dat terwijl Milan het spel maakte. De 'bezoekers' gingen in de tweede helft dan ook op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook: Rafael Leão was de defensie van Inter te snel af na een steekballetje van Olivier Giroud, waardoor het 2-1 werd.

Daarna nam Inter echter afstand van zijn stadsgenoot. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Mkhitaryan zijn tweede na goed voorbereidend werd van Lautaro Martínez. Uitgerekend Hakan Calhanoglu, die ruim twee jaar geleden nog bij AC Milan speelde, maakte vanaf elf meter de 4-1. De einduitslag werd in blessuretijd op 5-1 bepaald door Davide Frattesi. Daardoor gaat Inter nu aan de leiding in de Serie A.