Slot noemt verbeterpunten middenvelder op: 'Zitten bij hem te veel pauzes tussen'

Slot noemt verbeterpunten middenvelder op: 'Zitten bij hem te veel pauzes tussen'

18 september - 15:29
35

Arne Slot is een fan van het spel van Quinten Timber, maar de middenvelder moet ook nog wat dingen beter leren doen. Volgens zijn coach zijn sommige acties goed, maar moet hij dit nog vaker laten zien. Timber sluit zich erbij aan dat hij nog genoeg te leren heeft.

"Ik vind dat Quinten bijzonder en speciaal is bij sommige acties, maar er zitten te veel pauzes tussen die acties", vertelt Slot over de middenvelder op zijn laatste persconferentie. "Een goede speler moet dat veel vaker laten zien. Hij is fitter geworden en kan nu vaker die bijzondere kwaliteit laten zien. Om een topspeler te worden moet je het veel vaker doen. Daar is hij tegen de kleinere clubs op de goede weg. Nu mag hij het ook tegen Celtic gaan laten zien."

Timber zelf vindt dat er ook nog genoeg dingen te verbeteren vallen aan zijn spel. Zo ook de fout die hij maakte in de oefenwedstrijd tegen Excelsior onlangs. "Dat mag zeker niet gebeuren. Ik weet nog dat we een analyse hebben gehad en dat de trainer heel duidelijk was wat er niet goed was. De restverdediging was niet goed op dat moment, maar ik nam te veel risico."

Met het vertrek van Orkun Kökcü is de positionering op het veld een beetje nieuw voor Timber, maar helemaal nieuw is het ook weer niet. "Het is een beetje aanvallend anders, ik moet beslissend zijn in mijn dribbels en steekpasses. Verdedigend moet ik er ook staan en sterk zijn in de duels. Dat is niet heel anders dan vorig jaar. Ik doe het met Mats Wieffer, die kan het ook beide."

Rafael van der Vaart
Slot en Timber werd ook nog gevraagd naar de complimenten van Van der Vaart. De analist noemde Timber al meerdere malen een van de betere middenvelders in Nederland. "Het zal bij Rafael niks met zijn Ajax-achtergrond te maken hebben dat hij de beste speler van Feyenoord diegene vindt met een Ajax-achtergrond", grapt Slot nog over de compliment van Van der Vaart.