Opmerkelijk: Utrecht-bussen moeten plots omkeren door last minute-besluit

Opmerkelijk: Utrecht-bussen moeten plots omkeren door last minute-besluit

06-10-2023 19:45 Laatste update: 20:48
107

Bij de kelderkraker tussen FC Volendam en FC Utrecht zouden aanvankelijk vierhonderd uitsupporters van laatstgenoemde club aanwezig zijn, maar daar is op het allerlaatste moment een stokje voor gestoken. De supporters van Utrecht waren al onderweg, maar Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam, heeft besloten dat er geen uitfans aanwezig mogen zijn bij het duel.

In Volendam zou Utrecht door een vol uitvak gesteund worden, maar in plaats daarvan blijft het bezoekende vak leeg. Volgens de Domstedelingen is dat 'amper twee uur voor de aftrap' besloten. Het Algemeen Dagblad weet dat er aanwijzingen waren dat er rellen uit zouden breken tussen de fans van Volendam en Utrecht.

Bij Utrecht is men niet te spreken over het last minute-besluit van de burgemeester van Volendam. De bussen met uitfans die op weg waren naar het Kras Stadion, moesten daardoor plotseling omkeren. 'FC Utrecht is even verbaasd als verbolgen over dit besluit alsmede het feit dat dit zo kort voor de wedstrijd is genomen', schrijft de club in een statement. De Domstedelingen stellen dat er 'onnodige kosten' zijn gemaakt door de late beslissing van Sievers. 

Volendam en Utrecht snakken allebei naar een overwinning: de ploegen staan zeventiende en achttiende in de Eredivisie. De wedstrijd gaat om 20.00 uur van start.