Jans waarschuwt voor 'slachtoffers': Iets gezien dat me niet beviel

Jans waarschuwt voor 'slachtoffers': "Iets gezien dat me niet beviel"

07-10-2023 07:12
100

Ron Jans zit met FC Utrecht in de hoek waar de klappen vallen. De Domstedelingen verloren vrijdag met 1-0 bij FC Volendam en zijn daardoor de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie. De ervaren oefenmeester wijt het niet aan een gebrek aan kwaliteit.

Jans vindt het lastig om de wedstrijd te beoordelen, nadat Utrecht al na vier minuten verder moest met tien man na een rode kaart voor Nick Viergever. De oefenmeester bracht met Souffian El Karouani een extra verdediger in, maar dat ging ten koste van Zakaria Labyad. "Die jongen heeft mentaal misschien wel de grootste prestatie geleverd", reageert Jans bij Voetbal International. "Hij staat goed te trainen en verdiende die basisplaats. En dan moet hij er na tien minuten uit door die rode kaart. Ik kon wel huilen. Ik wilde hem een kans geven, maar dit was het meest logische om te doen. Zakaria heeft minder diepte dan andere spelers. Hij ging er wel als een man mee om, dat is hartstikke goed."

Door en goal van Robert Mühren boog het tiental van FC Utrecht nipt het hoofd. Jans ziet dat het lijntje dun is. "In een aantal situaties maken wij kwalitatief slechte keuzes. Maar moet je dan zeggen dat we niet de kwaliteit hebben? Dat is ook niet zo." Hij sluit wel af met een waarschuwing voor zijn spelers. "Wat deze ploeg nodig heeft, is steun en hulp. Wat ik nodig heb, is dat iedereen erbij blijft en keihard werkt. Jezelf in dienst stellen van het team. Daar zullen misschien ook nog weleens slachtoffers vallen. Als je het niet kan opbrengen, ben je aan de beurt. Ik heb iets gezien vandaag dat me niet beviel. Daar laat ik het even bij. Misschien had ik het ook beter niet kunnen zeggen. Het is één de club, twee het team en drie jezelf. Daar moeten we nog wel aan werken."