Aan Ajax gelinkte Beuker wekt enthousiasme: 'Uitvinder van jeugdopleiding AZ'

Aan Ajax gelinkte Beuker wekt enthousiasme: 'Uitvinder van jeugdopleiding AZ'

10-10-2023 22:44 Laatste update: 22:49
102

Johan Derksen vindt het een zeer goede ontwikkeling voor Ajax dat Louis van Gaal van plan is om Marijn Beuker naar Amsterdam te halen. De Telegraaf, en later ook Voetbal International, maakten dinsdagavond bekend dat er binnen de Johan Cruijff ArenA een speciale functie wordt bedacht voor Beuker om de academie te herstructureren en het Ajax-DNA te bewaken. 

Beuker is momenteel nog werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park. In het verleden speelde hij een grote rol bij het op touwen zetten van de jeugdopleiding van AZ. Beuker bekleedde tot eind november 2021 de functie van directeur voetbalontwikkeling bij de Alkmaarders, waar hij tussen 2007 en 2013 al coördinatior talentenontwikkeling was. 

Wedden

Meer odds

"Die jongen is de uitvinder van het hele jeugdsysteem en de hele jeugdopleiding van AZ", aldus Derksen kort na de bekendmaking van het nieuws bij Vandaag Inside. "AZ is nu de enige club waar doorlopend spelers doorbreken in het eerste elftal."

"Ajax wordt wat dat betreft helemaal afgetroefd", vervolgt Derksen. "In dat kader vind ik het dus helemaal geen onverstandig besluit van Van Gaal. Het is een jongen uit Arnhem die zelf nooit hoog heeft gevoetbald, maar hij is bij AZ helemaal groot geworden. Intern was daar enorm veel waardering voor", weet Derksen.