'Arrogant' Ajax wekt irritatie om werkwijze: 'Denken dat ze boven de wet leven'

'Arrogant' Ajax wekt irritatie om werkwijze: 'Denken dat ze boven de wet leven'

12-10-2023 23:16
248

Johan Derksen is van mening dat Ajax zich 'arrogant' opstelt tegenover AZ. De Amsterdammers proberen Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur in de Johan Cruijff ArenA, vroegtijdig los te weken uit Alkmaar. 

In augustus van dit jaar kwam naar buiten dat Kroes vanaf 15 maart 2024 aan de slag gaat als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dat nieuws kwam voor AZ als een verrassing, aangezien de voetbaldirecteur vanwege het concurrentiebeding pas vanaf 1 september 2024 in dienst zou treden bij Ajax. Beide clubs slaagden er uiteindelijk in om de datum vast te stellen op 15 maart. 

Wedden

Meer odds

Donderdag maakte De Telegraaf bekend dat Ajax binnenkort gaat onderhandelen met AZ om een vervroegde overgang van Kroes te bewerkstelligen. Die werkwijze schiet bij Derksen in het verkeerde keelgat. "Het komt allemaal weer omdat het arrogante Ajax zo'n directeur gaat benaderen en daarbij niet het fatsoen heeft om van tevoren even contact op te nemen met AZ. Ajax denkt dat ze boven de wet leven", aldus een zeer kritische Derksen bij Vandaag Inside.