Koeman optimistisch: 'Kunnen een heel goed elftal krijgen als we compleet zijn'

Koeman optimistisch: 'Kunnen een heel goed elftal krijgen als we compleet zijn'

17-10-2023 06:55
29

Ronald Koeman ziet dat Oranje tot dusver een moeizame EK-kwalificatie beleeft. Na de zege op Griekenland (0-1) is plaatsing voor het eindtoernooi in Duitsland binnen handbereik, maar 'makkelijk' was het allesbehalve, aldus de bondscoach, die in zijn optiek kan beschikken over een goed elftal, mits iedereen fit is. 

"Het is niet makkelijk geweest", aldus Koeman na afloop bij de NOS. "Maar ik denk dat we ook ongelukkig zijn geweest met de loting van de poule", vervolgt de bondscoach, die met zijn ploeg tot twee keer toe niet wist te winnen van grootmacht Frankrijk. "Als je naar andere poules kijkt, heb je daar veel mindere tegenstanders."

Ondanks dat de weg naar EK behoorlijk wat hobbels kende, is Koeman ook hoopvol. "Ik wil niet zeggen dat je punten mag verspelen tegen Griekenland, want in beide wedstrijden waren we heer en meester, maar ze zijn wel beter geworden. Het is duidelijk dat als we compleet zijn en over iedereen beschikken, we een heel goed elftal kunnen krijgen. Als er heel veel jongens afvallen, wordt het bij momenten minder."

Voor het Nederlandse elftal staan er nu nog twee wedstrijden op het programma, tegen respectievelijk Ierland (thuis) en Gibraltar (uit). Eén overwinning volstaat om plaatsing voor het EK van volgende zomer in Duitsland officieel af te dwingen.