Steun voor Te Kloese-achtige rol bij Ajax: 'Gevraagd om Overmars op te volgen'

Steun voor Te Kloese-achtige rol bij Ajax: 'Gevraagd om Overmars op te volgen'

17-10-2023 17:58
40

Jan Willem van Dop sluit niet uit dat Alex Kroes een dubbelfunctie gaat vertolken bij Ajax, dat nog een opvolger zoekt voor Sven Mislintat. Ook zaakwaarnemer en oud-collega Yalcin Sarica denkt dat de 49-jarige bestuurder een geschikte technisch directeur kan zijn.

Ajax heeft Marijn Beuker op het oog als nieuwe directeur voetbal, maar zoekt nog iemand die zich over het transferbeleid kan buigen. Volgens Van Dop en Sarica zou toekomstig algemeen directeur Kroes dat óók goed kunnen. "Hij zou het beide kunnen. Hij heeft in het verleden allerlei grote deals gesloten. Je hebt het dan over verschillende grote spelers van Nederlands elftal-niveau", zegt de belangenbehartiger tegen Ajax Showtime.

Van Dop sluit zich daarbij aan. "Hij heeft veel kennis en ervaring op kunnen doen en kan weldegelijk meepraten over het halen van spelers. Los nog van het financiële. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd, dus hij weet hoe je een balans moet lezen. Dat hoef je hem allemaal niet uit te leggen. Het is een zeer veelzijdig persoon, die ook juist op het gebied van het halen van spelers daar absoluut zijn mening over heeft, de kwaliteiten van spelers naar boven kan halen of de mindere kwaliteiten kan aanstippen. Dat zie je natuurlijk niet vaak bij een algemeen directeur."

Een soortgelijke situatie zoals bij Feyenoord, waar Dennis te Kloese beide functies combineert, wordt niet uitgesloten. "Hij is niet voor niets destijds door de voormalig voorzitter van de RvC – Leen Meijaard – gevraagd om Marc Overmars op te volgen. Hij zou toen als technisch directeur beginnen en mogelijk later Edwin van der Sar gaan opvolgen. Daarom heeft hij ook zijn aandelen in Go Ahead Eagles verkocht", aldus de directeur van de Deventenaren.

Sarica denkt wel dat Kroes het best tot zijn recht komt als bestuurder. "Hij is altijd iemand geweest om in het grote geheel te denken en iedereen aan te sturen. Bij SEG had je honderd agenten. Ga die allemaal maar aansturen. Daar was hij goed in en tegelijkertijd ook in het zich bezighouden met deals."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!