Na Bayern en Mainz neemt ook Nice standpunt in: speler tijdelijk geschorst

Na Bayern en Mainz neemt ook Nice standpunt in: speler tijdelijk geschorst

18-10-2023 13:00
176

OGC Nice-verdediger Youcef Atal is door zijn werkgever voor onbepaalde tijd geschorst. Atal had een antisemitisch bericht op social media gedeeld.

De openbaar aanklager in Nice doet al onderzoek naar Atal op verdenking van 'vermeend verheerlijken van terrorisme'. De Franse club wacht het onderzoek niet af en schorst de 27-jarige Algerijn tijdelijk. Na de interlandperiode gaat Nice in gesprek met Atal. Hoewel de speler zijn excuses heeft aangeboden voor de post, mag hij tijdelijk niet meetrainen en in actie komen tijdens wedstrijden.

Nice is van mening dat de club zijn normen en waarden moet verdedigen, zo valt te lezen op de clubsite. Om die reden is Atal voorlopig geschorst. Het bericht van Atal had betrekking tot het conflict tussen Israël en Hamas. Hij is niet de eerste speler die in opspraak raakt door de oorlog. Anwar El Ghazi is door FSV Mainz 05 tijdelijk geschorst na een social media-post over de oorlog, terwijl Noussair Mazraoui om eenzelfde reden op het matje wordt geroepen door Bayern München.