Tadic na beslissende zege Servië: 'Niet makkelijk met mes op je keel'

Tadic na beslissende zege Servië: 'Niet makkelijk met mes op je keel'

18-10-2023 16:06
19

Dusan Tadic had met een goal en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning van Servië op Montenegro (3-1). Door de winst staat Servië met een been op het EK van 2024. 

'Deze wedstrijd liet zien dat we een eenheid zijn. Het is niet gemakkelijk om te spelen als er een mes op je keel zit', vertelde de 34-jarige aanvoerder in gesprek met Danas. Servië had een overwinning nodig om plaatsing voor de eindronde in eigen hand te houden. 

Daarnaast sprak de ex-Ajacied lovende woorden naar aanleiding van zijn honderdste interland. 'Ik moet het publiek en de journalisten bedanken. Ze hebben allemaal het moment herkend om dit team te steunen. Er was ook leuke, positieve kritiek, niet zoals vroeger, toen wij misschien de oorzaak waren. Wij hebben voor de zoveelste keer laten zien dat wij Serviërs de sterkste zijn als we verenigd zijn.'

Ook Aleksander Mitrovic, die twee treffers noteerde tegen Montenegro, ging daarop door. 'Je kunt van ons houden, ons haten, ons bekritiseren, maar dit team komt altijd sterker terug. We kunnen een slechte dag hebben, maar wij geven niet op, tot de laatste minuut.'

Servië speelt nog één wedstrijd in groep G, tegen Bulgarije. Dat land maakt geen kans meer op plaatsing voor het EK. Servië heeft aan een punt genoeg om zich te kwalificeren.