Je wil Ajax top zien en al helemaal geen pijn zien lijden

"Je wil Ajax top zien en al helemaal geen pijn zien lijden"

20-10-2023 12:32
139

De situatie bij Ajax gaat Joël Veltman aan het hart. De 31-jarige verdediger van hoopt dat het snel beter gaat met zijn oude club, die hij donderdag treft in de groepsfase van de Europa League.

"Er is het een en ander gaande en dat doet me pijn", zegt Veltman tegen Ajax Life. "Je wil Ajax top zien en al helemaal geen pijn zien lijden. Ik ken niet alle ins en outs. Elke club maakt wel eens een crisis mee en de ene is erger dan de andere, maar ik hoop dat het op het veld snel beter gaat."

De ploeg van Maurice Steijn gaat donderdag op bezoek in Brighton. De ex-Ajacied kijkt uit naar het voor hem speciale duel. "Ajax wil voetballen en de bal hebben. Wij misschien nog wel meer. Ik verwacht twee leuke duels. Uiteindelijk gaat het voor ons positief uitpakken", bluft Veltman. "Laat Ajax maar achter ons als tweede in de groep eindigen. Dat zou mooi zijn."

Veltman speelt niet altijd, maar komt ook onder Roberto de Zerbi geregeld in actie. "Ik speel nog steeds vrij veel, maar we hebben dit seizoen wederom een sterkere selectie. Meer spelers met meer kwaliteit betekent meer rouleren. Soms zit je ook als je goed speelt op de bank, zodat je het hele seizoen fit blijft."

Veltman merkt aan alles dat Brighton in de lift zit. "Dit is een voetbalsprookje voor de supporters. Ik merk het op straat. Ik zie steeds meer kinderen in ons blauw-witte shirt voetballen en word steeds vaker aangesproken."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!