'Gifbeker niet leeg voor Gomez: autoriteit wil na schorsing ook prijzen innemen'

'Gifbeker niet leeg voor Gomez: autoriteit wil na schorsing ook prijzen innemen'

21-10-2023 13:39
26

De kans is aanwezig dat Papu Gomez na zijn schorsing ook zijn prijzen van afgelopen jaar in moet leveren. Dat maakt het Spaanse Relevo zaterdag bekend. De Argentijn won het WK met zijn land en de Europa League met Sevilla en die medailles moet hij dus wellicht inleveren.

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan of de straf wel nodig is voor Gomez, maar de kans bestaat dus nog altijd. Volgens de dopingautoriteiten zou de Argentijn dus zijn WK-winst en zijn zege in de Europa League niet op een eerlijke manier hebben verkregen. Argentinië en Sevilla hoeven niet te vrezen dat zij hun titels officieel kwijt raken. De straffen zullen enkel gelden voor de betrapte Gomez.

Eerder deze week kwam naar buiten dat Gomez een schorsing heeft gekregen nadat hij positief testte op doping voor het WK in Qatar. De Argentijn mocht wel met zijn land mee naar het eindtoernooi en bleef daarna ook nog voetballen. Volgens Gomez zelf had hij een siroop van zijn kinderen genomen toen hij op een avond niet kon slapen. De aanvallende middenvelder staat op dit moment onder contract bij het Italiaanse Monza.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!