Tagliafico over WK-thriller tegen Oranje: 'Ik wist hoe Nederland zou denken'

Tagliafico over WK-thriller tegen Oranje: 'Ik wist hoe Nederland zou denken'

19 november - 15:50 Laatste update: 21:06
20

Nicolás Tagliafico blikt in een interview met La Nacion terug op het veelbesproken WK-duel in Qatar met het Nederlands elftal. De Argentijn gebruikte zijn kennis die hij heeft opgedaan in Amsterdam om een winnende strategie uit te zetten.

In het Argentijnse dagblad vertelt Tagliafico dat Matías Manna, lid van de technische staf van Argeninië, een Ajax-fan is en ook de videoanalyses doet van de tegenstanders. "Toen Nederland aan de beurt was, begonnen we duizende details over alle spelers te bespreken. Matías kende ze allemaal, maar ik heb er nog een paar dingen aan kunnen toevoegen", vertelt de linksback van Olympique Lyon. "Uiteindelijk gaat het niet alleen om het sportieve aspect, maar ook om het emotionele aspect. Ik kende de halve ploeg en zag sommige spelers dagelijks tijdens mijn periode bij Ajax. Daardoor wist ik hoe ze zouden denken."

Ook geeft Tagliafico aan dat hij het erg leuk vond om tegen zijn oud-medespelers te spelen. "Doordat ik vijf jaar in Amsterdam woonde, heb ik 'de Nederlander' leren kennen. Nederlanders zijn op extreme momenten erg attent en niet zo warmbloedig als wij. Zo ontstond er een strategische oorlog. Wij waren van alle emoties en details op de hoogte om hiervan te kunnen profiteren. Ik wist hoe we Oranje emotioneel konden verslaan", aldus de Argentijnse verdediger.
 
Tagliafico speelde tijdens zijn jaren bij Ajax onder andere samen met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Hij werd drie keer landskampioen van Nederland, won twee keer de KNVB Beker en behaalde in 2019 zijn enige Johan Cruijff Schaal.