De Boer is het 'helemaal eens' met Van der Vaart na opvallende Memphis-kritiek

De Boer is het 'helemaal eens' met Van der Vaart na opvallende Memphis-kritiek

28-11-2023 18:44
17

Memphis Depay zit te veel in het krachthonk en is daardoor té gespierd. Dat stelt Ronald de Boer, die zich daarmee aansluit bij de eerdere kritiek van Rafael van der Vaart.

Van der Vaart zei zondagavond bij Studio Voetbal dat Memphis 'minder spiermassa moet krijgen om mobieler te worden'. "Ik denk dat hij te veel aan de gewichten hangt." De Boer is het 'helemaal eens' met die vaststelling. "Hij gaf Matthijs de Ligt als voorbeeld. Die ken ik al heel wat jaren, maar die zat op een gegeven moment ook te veel in het krachthonk", zegt de analist bij Ziggo Sport.

"De Ligt was zo gespierd, dat hij niet meer mobiel was", gaat De Boer verder. "Je moet geen draaicirkel van een vrachtwagen krijgen. Als je een honderdste langzamer reageert, word je kwetsbaar tegen snelle spitsen. Met Memphis heb ik dat gevoel ook. Het ziet er natuurlijk geweldig uit, maar je moet wel die souplesse houden. Ik heb het gevoel dat dat een beetje ontbreekt."

Memphis kwam dit seizoen amper in actie door spierblessures, maar maakte afgelopen weekend zijn rentree bij Atlético Madrid. Vermoedelijk begint de Oranje-international dinsdagavond op de bank in het Champions League-duel met Feyenoord.