Sneijder en Boskamp over terugval Noa Lang: 'De trainer had hem moeten beschermen'

Sneijder en Boskamp over terugval Noa Lang: 'De trainer had hem moeten beschermen'

29-11-2023 19:00 Laatste update: 19:06
6

Wesley Sneijder vraagt zich af of de terugval in het herstel van Noa Lang te voorkomen was. De analist stelt bij RTL 7 dat Lang misschien wat meer geremd had moeten worden door PSV. "Door die terugval is hij er vanavond tegen Sevilla niet bij, dat is doodzonde", zegt Sneijder.

Lang liep in de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een hamstringblessure op en was daardoor weken uit de roulatie. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree en mocht hij een kwartier invallen tegen FC Twente. Dat moest de vleugelspeler wel bekopen met een terugval in zijn herstel, waardoor hij tijdens het Champions League-duel tussen Sevilla en PSV niet in actie kan komen. "Spelers willen heel snel weer terug op het veld staan en op het hoogste niveau acteren. Misschien is dat iets te geforceerd gebeurd, met als gevolg dat hij er nu niet bij kan zijn", aldus Sneijder.

Medeanalist Johan Boskamp ziet dit niet voor het eerst gebeuren bij Lang. "Dit had hij bij Club Brugge ook al, precies hetzelfde. Toen was hij ook een aantal weken geblesseerd en wilde hij ook te snel terugkomen. Dan moet een trainer, of de medische staf, hem beschermen", vindt Boskamp. Sneijder had liever gezien dat Lang tegen Twente op de bank werd gehouden. "Als je hem tegen Twente gespaard had, dan had je hem wellicht vanavond, in het laatste half uurtje met de ontstane ruimte, goed kunnen gebruiken."