Trauner: 'Nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in De Kuip is toch een soort drug'

Trauner: 'Nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in De Kuip is toch een soort drug'

01-12-2023 20:05 Laatste update: 20:05
71

Gernot Trauner is zich ervan bewust dat Feyenoord komende zondag moét winnen van PSV om zicht te houden op de koppositie. De centrale verdediger, die er elke keer weer van geniet om in De Kuip te spelen, is onder de indruk van de aanstaande opponent, die na dertien speelrondes nog altijd foutloos is. 

Trauner blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op de Eredivisie-topper, die zondag om 12.15 uur begint in een uitverkochte Kuip. "Ik wil niet te veel zeggen over PSV", aldus Trauner, die vervolgens geconfronteerd wordt met het feit dat Feyenoord in deze fase van de competitie meer punten heeft dan vorig seizoen. Toch bedraagt het gat met PSV zeven punten. "Dat is wel een interessant gegeven. Het zegt iets over Feyenoord."

"Toch hebben we te veel easy points laten liggen dit seizoen", vevolgt de kritische Oostenrijker. "Het verschil met vorig seizoen is dat alle clubs die om de titel wilden strijden dat deden. En PSV doet het tot op heden helemaal niet."

De tienvoudig international gaat uiteindelijk toch iets dieper in op PSV. "Wat ik van dat elftal zie, is dat ze vrij simpel hun wedstrijden winnen in de eredivisie. Het is nooit net aan 1-0. Ze zijn heel stabiel. Voor ons is dit dé kans om het gat te verkleinen. Als we iets willen, zullen we moeten winnen. Zeven punten is veel, maar tien punten in deze competitie zou het echt heel lastig maken. Dat gat moet dus naar vier punten", besluit de rechtspoot, die aangeeft nog lang niet klaar te zijn in Rotterdam. "Mijn contract bij Feyenoord loopt nog 2,5 jaar en ik wil hier nog veel bereiken."