Tottenham verliest voor vierde keer in vijf duels, Everton verrast Newcastle

07-12-2023 23:22 Laatste update: 23:32
7

Tottenham Hotspur heeft donderdagavond in eigen huis ook verloren van West Ham United (1-2) - alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden voor de ploeg van Ange Postecoglou. Degradatiekandidaat Everton verraste Newcastle United.

Tottenham Hotspur – West Ham United 1-2
Tottenham Hotspur zit in een lastige periode, de voormalige Premier League-koploper won zelfs al sinds 27 oktober niet meer. Na het spectaculaire 3-3 gelijkspel bij Manchester City, namen The Spurs het donderdagavond op tegen het West Ham van Edson Álvarez en Mohammed Kudus. De twee oud-Ajacieden stonden beiden in de basis bij The Hammers.

Na elf minuten kwam Tottenham al op voorsprong via de Argentijnse verdediger Cristian Romero, die een hoekschop van Pedro Porro binnenkopte. Voor de wereldkampioen was dat alweer zijn derde doelpunt in de Premier League. De thuisploeg had de wedstrijd in de eerste helft onder controle en had na tien minuten spelen zelfs 92 (!) procent balbezit.

Na rust veranderde het spelbeeld compleet en maakte West Ham al snel de gelijkmaker. Jarrod Bowen nam de 1-1 voor zijn rekening en kreeg White Hart Lane stil. Na 70 minuten kreeg Tottenham-spits Richarlison een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging net naast. Een kwartier voor tijd zette James Ward-Prowse het stadion op zijn kop door de 1-2 tegen de touwen te schieten.

De verliespartij betekende de vijfde wedstrijd zonder overwinning voor de ploeg van Postecoglou. Spurs blijft op de vijfde plaats steken en de achterstand op rivaal en koploper Arsenal bedraagt nu negen punten. West Ham verstevigt zijn rangschikking in het linkerrijtje door de knappe uitzege.

Everton – Newcastle United 3-0
Everton trok zijn uitstekende vorm door en versloeg Newcastle United met 3-0. Dwight McNeil zette de thuisploeg in de 79ste minuut op voorsprong. Zeven minuten later verdubbelde Abdoulaye Doucouré de voorsprong. Het slotakkoord kwam van de Portugese spits Beto, die zijn eerste Premier League-doelpunt maakte.

De ploeg van manager Sean Dyche won drie van de laatste vier duels in de Premier League en is door de overwinning op Newcastle uit de degradatiezone geklommen. The Magpies hadden bij winst op een vijfde plaats kunnen komen, maar moeten het nu doen met een zevende plek.