Ten Hag ziet afgang met lede ogen aan: United keihard onderuit tegen Bournemouth

09-12-2023 17:57 Laatste update: 18:01
84

Een zeer, zeer matig Manchester United heeft zaterdagmiddag verloren van AFC Bournemouth. Een primeur in het Engelse voetbal, want The Cherries wisten nog nooit te winnen op Old Trafford. De ploeg van Erik ten Hag werd op een 0-3 nederlaag getrakteerd.

Ten Hag, die onder druk staat bij United, had afgelopen week weer eens reden tot lachen. De topper tegen Chelsea werd gewonnen (2-1) en de Nederlander werd uitgeroepen tot Manager van de Maand. Het lachen verging hem zaterdagmiddag snel. Na iets meer dan vier minuten strafte Bournemouth-spits Dominic Solanke geklungel in de defensie af.

United wilde de rug rechten, maar liep steeds weer tegen de muur van Bournemouth aan. De ploeg van Ten Hag werd amper gevaarlijk en had geluk dat de score voor rust niet al hoger uitliep. Bournemouth zag een doelpunt afgekeurd worden, terwijl Solanke de buitenkant van de paal raakte.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Rasmus Højlund verving Anthony Martial in de punt van de aanval, maar ook de Deen kon allesbehalve imponeren. Naarmate de tweede helft vorderde ging het van kwaad tot erger voor United. In minuut 68 verdubbelde Bournemouth de marge, waarna oud-Feyenoorder Marcos Senesi vijf minuten na de 0-2 de genadeklap toediende.

Met een kopbal liet de Argentijn United-doelman André Onana kansloos. Ten Hag bracht aanvallende wissels, maar ook zij konden het verschil niet maken. In de slotfase kreeg United nog een tegenslag te verwerken, toen Bruno Fernandes geel kreeg. Zijn gele prent betekent dat hij de topper tegen Liverpool moet missen wegens een schorsing.

De gifbeker moest helemaal leeg, want in de blessuretijd leek Bournemouth na wederom geklungel bij United de 0-4 te maken. Wegens aanvallend hands vond deze treffer geen doorgang bij de VAR. Lang kan United niet treuren: dinsdag ontvangen The Mancunians in de Champions League Bayern München.