Ten Hag krijgt steun uit opvallende hoek: 'Ik leef enorm met hem mee'

Ten Hag krijgt steun uit opvallende hoek: 'Ik leef enorm met hem mee'

12-12-2023 09:34
14

Thomas Tuchel leeft erg mee met zijn tegenstander van aanstaande dinsdag, Erik ten Hag. De coach verloor met zijn Bayern München met 5-1 van Eintracht Frankfurt afgelopen weekend, terwijl United met 3-0 onderuit ging tegen Bournemouth. Geen hele beste periode dus voor beide trainers.

"Ik leef enorm met hem mee", vertelde Tuchel op zijn laatste persconferentie voor het duel met Manchester United. "Maar morgen even niet, want dat duel gaan we gebruiken om zelf een volgende stap te zetten." United kan zich alsnog plaatsen voor de knockout-fase van de Champions League. Dan moet de pleog zelf wel winnen van het al geplaatste Bayern München en moeten Galatasaray en FC Kopenhagen gelijkspelen.

Tuchel verloor dus met Bayern heel flink van Frankfurt afgelopen weekend. De Duitse coach spotte ook gelijk de punten, waar Ten Hag zijn tegenstander eventueel op kan pakken. "Er waren twee absolute pijnpunten. Een daarvan was dat we volgens de statistieken 22 keer balverlies hebben geleden in kritieke toestand, dus met vijf spelers of meer voor de bal. 10 is al te veel, dan kun je vast berekenen wat 22 inhoudt. Dat is een absurd hoog aantal. Punt twee was dat geen enkele van deze momenten een tegendoelpunt opleverde."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!