Slot wil zich laten bijpraten door Te Kloese over WK met premie van 50 miljoen

Slot wil zich laten bijpraten door Te Kloese over WK met premie van 50 miljoen

13-12-2023 07:55 Laatste update: 08:03
53

Arne Slot wil zich nog niet rijk rekenen, maar zou dolgraag met Feyenoord deelnemen aan het WK voor clubs in 2025. De trainer van de Rotterdammers zal het woensdag echter nog niet gebruiken om zijn spelers te motiveren voor het Champions League-duel met Celtic.

De Telegraaf meldde dinsdag dat Feyenoord, Ajax en in mindere mate PSV in een strijd verwikkeld zijn om een ticket voor het WK voor clubs in 2025. "Laat heel helder zijn, daar zou ik super graag bij willen zijn als het gaat zoals het wordt geschetst. Maar er zijn nog wat mitsen en maren. Als ik vanavond Dennis te Kloese zie, zal hij het me ongetwijfeld kunnen uitleggen, want die zit tegenwoordig ook bij de ECA", reageert Slot op de persconferentie

Door de nieuwe opzet zou deelname aan het WK voor clubs straks gepaard gaan met een startpremie van vijftig miljoen euro voor de 32 deelnemers. Slot ziet het niet als extra motivatie voor zijn spelers. "Ik geloof nooit zo in dat je harder gaat lopen of werken door geld wat er te verdienen is. Elke speler wil goed voetballen, zeker op dit niveau. Deze spelers zullen ongelooflijk veel zin hebben om te gaan voetballen op Celtic Park als ze door dat tunneltje komen, waar ik net bij de laatste training ook doorheen ben gekomen. Als je dan geen zin hebt, is er iets goed mis met je... En helemaal als ze zien dat het stadion, waarin je uitkomt, helemaal vol zit."

"Elke speler wil graag goed voetballen en laten zien dat hij op Champions League-niveau kan spelen", gaat Slot verder. "Daar zit veel meer motivatie in dan dat je 2000 of 10.000 euro kan pakken als speler. Ik weet dat dit (WK voor clubs, red.) om iets meer geld gaat, maar dat zal niet geld zijn dat rechtstreeks naar de spelers toegaat. We hebben dit niet als extra motivatie nodig."

Bovendien denkt Slot dat de selectie van Feyenoord er over enkele jaren weer heel anders kan uitzien. "Toen ik een jaar geleden hier trainer was, had ik 28 andere spelers dan dat ik nu heb. Dus om de jongens nu te gaan motiveren wat er in het seizoen 2024/2025 moet gaan gebeuren… Ik weet niet of dat zinvol is."