'Ongelooflijk teleurgestelde' Slot baalt: 'Nou, is ons wéér niet gelukt'

'Ongelooflijk teleurgestelde' Slot baalt: 'Nou, is ons wéér niet gelukt'

14-12-2023 06:52
59

Feyenoord-trainer Arne Slot baalt als een stekker na de nederlaag tegen Celtic (2-1). De oefenmeester ziet dat er tijdens de Champions League-campagne een patroon is ontstaan.

"De frustratie bij ons is heel groot", zegt Slot na de wedstrijd tegen RTL. Feyenoord verloor vier van de zes Champions League-duels. "Het gevoel is al drie keer, inmiddels dus vier keer, hetzelfde. En die teleurstelling is vrij groot. Ik vind het lastig te beoordelen waar het iedere keer is misgegaan." Toch probeert Slot de vinger op de zere plek te leggen. "Is het de onervarenheid? Dat iemand steeds vrij staat voor ons doel? Dat je zoveel kansen mist? Dat je je zo makkelijk laat uitspelen?"

"Voor de wedstrijd zei ik: ik wil dat we op wedstrijdbepalende momenten aanstaan. Nou, dat is ons wéér niet gelukt", baalt Slot, die gevraagd wordt hij hij terugkijkt op het avontuur. "In eerste instantie ongelofelijk teleurstellend. Als je in een groep als deze zo dicht bent bij overwintering, dan moet je het jezelf kwalijk nemen als het niet lukt."

Slot denkt dat Feyenoord meer uit het Champions League-seizoen had kunnen halen. "Als je alle tegengoals van ons op een rij zet, ga je echt schrikken", stelt hij. "Het vervelende is dat alle kansen die we deze campagne tegen hebben gekregen, ook doelpunten waren. We hebben vijf keer heel erg goed gevoetbald. Dat is dan wél mooi. We zijn een club die op Champions League-niveau kan domineren."