PSV kan record breken: 'Noa Lang heeft qua bravoure iets van Vanenburg'

PSV kan record breken: 'Noa Lang heeft qua bravoure iets van Vanenburg'

17-12-2023 09:55
43

PSV kan zondagavond in de topper tegen AZ een bijzondere prestatie neerzetten door de eerste seizoenshelft in de Eredivisie foutloos af te sluiten. Voor de ploeg van Peter Bosz lonkt zelfs een record uit 1987/1988, toen de Eindhovenaren onder leiding van Guus Hiddink de eerste zeventien duels wonnen.

Berry van Aerle maakte destijds deel uit van PSV en ziet flink wat overeenkomsten. Net als toen ziet hij dat het met de sfeer wel goed zit. "Als wij bij PSV met de scouts gaan lunchen, luncht de selectie vaak na ons. Dan zie ik die gasten volop biljarten, darten en lachen. Daaraan zie je dat het een hecht team is", begint de voormalig vleugelverdediger in gesprek met NU.nl.

"Wij hadden met spelers als Koeman, Søren Lerby en Vanenburg heus voetballers die erbovenuit staken. Maar we hadden ook spelers die het vuile werk voor hen konden opknappen. Die mix heeft dit PSV ook", gaat Van Aaerle verder. "Je zou Schouten als verdedigende middenvelder kunnen vergelijken met Lerby. Noa Lang heeft qua bravoure iets van Vanenburg. En qua stijl van opbouwen lijken Koeman en Olivier Boscagli op elkaar. Dan heb je daarnaast nog jongens als Sergiño Dest en Jordan Teze, die het moeten hebben van hun agressiviteit. Zij lijken op Jan Heintze en mij in die tijd."

Frank Arnesen ziet dat PSV mede zo succesvol is door de succesvolle transferzomer. "Schouten, Lang, Hirving Lozano en zelfs Ricardo Pepi, die niet altijd speelt omdat Luuk de Jong het zo goed doet, presteren geweldig. Alleen Armel Bella-Kotchap heeft het nog niet laten zien, maar dat komt doordat hij geblesseerd is", stelt de huidig commissariss van PSV.